ok. 30 dag świeżego filetu z łososia
120 g świeżego szpinaku "baby"
200 g ulubionego makaronu
duża łyżka pesto z bazyli
łyżka zielonych oliwek i czosnku marynowanych w oliwie
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek
łyżka masła
ocet balsamiczny
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE
Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj al dente. Filet z łososia podziel na dwie porcje. Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek, ułóż rybę, cały ząbek czosnku i dodaj łyżkę masła (łososia możesz przed smażeniem delikatnie oprószyć mąką). Posól, popieprz i smaż z każdej strony ok. 4 minuty.
Dokładnie opłucz pod bieżącą wodą listki szpinaku. Przygotuj dressing z 3 łyżek oliwy i jednej łyżki octu balsamicznego, dodaj szczyptę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj. Szpinak połącz z marynowanymi oliwkami, czosnkiem i dressingiem. Ugotowany makaron dokładnie wymieszaj z pesto. Na talerzu ułóż porcję makaronu, sałaty ze szpinaku oraz łososia. SMACZNEGO!
![]() |
Łosoś na salacie ze szpinaku |
Pyszna ryba-i jakie śliczne zdjęcia :) Pozdrawiam :-)))
OdpowiedzUsuńależ przepięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńPolecam Pani zajrzeć na www.dniherbaty.pl w zakładkę Herbata z dodatkami, jest fajny konkurs dla blogerów. Myślę, że może Pani próbować
OdpowiedzUsuńMega apetyczny kolor łososia:0 Ślinka napłynęła.. Pozdrawiam, Asia
OdpowiedzUsuńPyszne!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam