4 ziemniaki
1 mały brokuł
12 pieczarek
3 jajka
kilka listków rozmarynu
oliwa
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój na cieniutkie plasterki. Podsmaż na dużej patelni na oliwie ok. 10 minut. W tym czasie usmaż pokrojone w plasterki pieczarki, a brokuły ugotuj na półtwardo. Jajka dokładnie wymieszaj z pokrojonym rozmarynem, solą i pieprzem.
Dodaj do ziemniaków warzywa, wymieszaj i zalej jajkami. Podsmażaj na niedużym ogniu przez 6 minut. Po tym czasie połóż na tortilli duży talerz górą do doły. Przytrzymując jedną ręką talerz energicznie odwróć patelnię na drugą stronę. Teraz zsuń tortillę na patelnię, aby podsmażyła się z drugiej strony. Ułóż tortillę na talerzu i udekoruj świeżym rozmarynem. Smacznego!
Tortilla ziemniaczana z brokułami i pieczarkami |
Uwielbiam takie tortille ziemniaczane! Wspaniałe odcienie zieleni :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię.Jak i resztę dań hiszpańskiego pochodzenia.Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńPierwszy raz robiłam taką tortillę i zachwyciła mnie! Już myślę o z robieniu z kurkami...
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentuje.
OdpowiedzUsuńpolecam :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń