PORZECZKOWE EKO-CIACHA

bardzo porzeczkowo
i
bardzo zdrowo:)

SKŁADNIKI na 12 sztuk:
1 1/2 szkl. czerwonej porzeczki
1 szkl. mąki pełnoziarnistej
1 szkl. otrębów razowych
1/2 szkl. brązowego cukru
1/2 szkl. oleju
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
płatki owsiane

PRZYGOTOWANIE:
Porzeczki opłucz i obierz. W misce wymieszaj mąkę, otręby, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj olej oraz jajka i delikatnie wymieszaj. Ciasto ma być bardzo gęste. Następnie połącz ciasto z 1 szkl. porzeczek, tak aby część porzeczek puściła soki. Ciasto wyłóż na blachę do muffinek. Każdą porcję posyp płatkami owsianymi i pozostałymi porzeczkami. 
Piecz w piekarniku w 200 st. przez ok. 30 minut.
SMACZNEGO!




14 komentarzy: