Flądra w słonecznikowej skorupce

SKŁADNIKI:
4 wypatroszone tuszki z flądry (świeże!)
100g łuskanego słonecznika
jajko
mąka
olej
brokuły
łyżka startego sera żółtego
oliwa z oliwek
sól i pieprz


PRZYGOTOWANIE:
Rybę opłucz, osusz, posól i popieprz. Obtocz w mące, jajku a na koniec w łuskanym słoneczniku. Smaż na rozgrzanej oliwie po parę minut z każdej strony tak, aby słonecznik ładnie się przyrumienił.


Brokuły ugotuj w osolonej wodzie. Ułóż na talerzu obok porcji ryby, posyp serem żółtym i polej łyżką oliwy z oliwek. Smacznego!

Flądra w słonecznikowej skorupce

1 komentarz:

  1. bardzo dobry przepis, przydzadzic rybe trzeba umiec a ztym przepisem jest to proste: ) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń