Tuńczykowe party




Proporcje dowolne. Przygotuj tak jak lubisz:)
Sos winegret: Przygotuj sos z oliwy  z oliwek i octu balsamicznego w proporcjach 3:1, dodaj posiekany 1 ząbek czosnku, sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.
Na półmisku ułóż porwane na części liście sałaty. Część pomidorków przekrój na pół,  pozostałe pozostaw w całości. Ogórka pokrój na cieniutkie plasterki. Tuńczyka odcedź z oleju i razem z pomidorami i ogórkiem ułóż na sałacie. Posyp pokrojonym szczypiorkiem, polej sosem i udekoruj świeżymi ziołami. Świetnym dodatkiem do sałatki będą suszone pomidory nadziewane serkiem (kupiłam gotowe w sklepie) i tosty przygotowane z wieloziarnistego pieczywa. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz